Vijver lezing – Leo Brand

Een tuin is een rijk bezit voor heel veel mensen. Ze kunnen die soorten bomen, struiken en planten erin zetten die zij zelf mooi vinden. Een mooie en goed ingerichte tuin is een sieraad voor jezelf en zal bezocht worden door vele soorten vogels en insecten en bij het planten van de juiste soorten bloemen vooral ook door vele soorten vlinders. Toch is zo’n tuin nog mooier en nuttiger te maken met een waterpartij, in welke vorm dan ook. Deze lezing gaat over de tuin in al haar facetten en laat daarbij vooral de mogelijkheden zien hoe water in een tuin geïntegreerd kan worden. Heel veel meer soorten dieren zullen uw tuin komen bezoeken. Zo komen vogels drinken, libellen en andere mooie insecten zullen het water met plezier gebruiken als verblijfplaats en… vergeet vooral de amfibieën niet.
Er zijn waterpartijen te maken voor allerlei soorten vissen zoals: goudvissen, winde’s of koi, stekelbaarsjes of bittervoorntjes. Liever geen vissen maar een echte natuurvijver, met kikkers padden en salamanders, het is allemaal mogelijk.
Dit is en zeer uitgebreide lezing met overduidelijk beeldmateriaal van tuinplanten en struiken, met zeer speciale aandacht voor de aanleg van vijvers. (75% van de lezing) Advies over vijverplanten, waar die geplaatst moeten worden en hoe diep. Natuurlijk zullen ook de verschillende soorten hulpmiddelen aan bod komen en worden de dieren niet vergeten. Kortom een lezing die zeer geschikt is voor tuin- vijver – en natuurliefhebbers. En.. zoals altijd: vragen staat vrij.

U bent van harte welkom voor deze lezing op dinsdagavond 23 februari in de kantine van Bovenwegen. De lezing start om 19.45 uur, zaal open om 19.30 uur.