Nieuwe aquariumplanten of oude (on)bekende

Veel van de huidige aquariumplanten planten waren tot voor kort niet in Nederland verkrijgbaar. Met nieuwe inzichten in aquariumhouden zijn vele planten houdbaar geworden zodat er steeds meer nieuwe planten beschikbaar komen. Deze nieuwe lichting planten is niet zonder meer in elke “dierenwinkel” te vinden. Toch is er met een beetje moeite wel aan te komen, door te ruilen met andere liefhebbers (al dan niet via internet) of bij enige gespecialiseerde webshops. Vervolgens zullen de plantjes het niet bij iedereen even goed doen, maar als het allemaal een beetje meezit, kun je wel een heel fraai resultaat bereiken, zoals op het scherm te zien zal zijn.

Deze avond zullen vele van de nieuwe aquariumplanten voorbij  komen, maar zijn ze wel allemaal zo nieuw? Niet alleen de planten zelf komen langs maar er zal ook verteld worden hoe de verschillende planten gehouden moeten worden. Buiten dat zullen er veel tips langs komen om een mooie en gezonde plantenbak te krijgen en niet onbelangrijk, te houden. In deze lezing gaan we vele nieuwe aquariumplanten zien.

Erik Prins verzorgt deze lezing op onze volgende verenigingsavond, dinsdag 25 oktober in de kantine van Bovenwegen. De zaal is open om 19.30 uur, de lezing start om 19.45 uur.