Vereniging

Aquariumvereniging Aponogeton is een vereniging voor liefhebbers van het aquarium, het terrarium en de vijver. De vereniging is opgericht in 1935 en kent dus een lange geschiedenis. De vereniging heeft haar oorsprong en haar thuisbasis in Zeist, maar onze leden komen uit de hele provincie Utrecht.

“De aquariumvereniging met de moeilijke naam”, zo worden wij ook wel eens genoemd. Begrijpelijk, want de naam “Aponogeton”, ligt niet makkelijk op de tong. Toen onze aquariumvereniging in 1935 werd opgericht was het in de mode de naam van een vis of een plant te kiezen, daarom heten wij “Aponogeton”, vernoemd naar een grote waterplantenfamilie.

We willen aquariumvereniging “Aponogeton” aan u voorstellen, omdat we denken dat uw intresse en liefhebberij goed thuis zou kunnen zijn bij onze vereniging. Het maakt niet uit of het bij u nu gaat om een bescheiden aquarium met guppen of plaatjes, een grote bak met Discusvissen, een paludarium, terrarium of een vijver met goudvissen.

Wij hebben zowel beginnende als gevorderde aquariumliefhebbers in ons ledenbestand. Er is enorm veel kennis aanwezig binnen onze vereniging en onze leden staan altijd klaar om elkaar te helpen.

Aponogeton is aangesloten bij de Nederlandse Bond Aqua Terra (NBAT) Hiermee bieden wij onze leden toegang tot een grote hoeveelheid kennis en een landelijk netwerk van verenigingen. Ook biedt lidmaatschap de gelegenheid om mee te doen aan de huiskeuring door een NBAT keurmeester. Voor getalenteerde liefhebbers met een hoog ambitieniveau staat daarna de weg open naar de keuring op disctrictsniveau en daarna de landelijke keuring.

Om onze kennis op peil te houden of te vergroten, organiseren wij maandelijks een verenigingsavond. Op deze avonden organiseren wij lezingen, workshops en discussie bijeenkomsten. De onderwerpen kiezen wij zo afwisselend mogelijk. Daarnaast worden er regelmatig uitstapjes georganiseerd naar beurzen, dierentuinen, winkels en openbare aquaria, waar we natuurlijk ook achter de schermen gaan kijken.

Onze verenigingsavonden organiseren wij in het clubgebouw van de Schietsportvereniging De Krommerijnschutters, Tolhuislaan 3a, 3981 HR Bunnik.